• Gespreid betalen via
  • Gratis verzending boven de €200
  • Gratis retourneren binnen 14 dagen

Handpan Spelen op Straat!

Titel: Straatmuzikant Worden: Tips voor Beginners

Introductie:

Het besluit om voor het eerst als straatmuzikant op te treden, markeert een spannende stap in je muzikale reis. Deniz en Joris, beiden doorgewinterde straatmuzikanten, hebben jarenlang op straat gespeeld en daar prachtige connecties opgebouwd. Onze mooiste optredens begonnen op straat, en we willen graag de waardevolle lessen en ervaringen delen die we hebben opgedaan.

Het spelen op straat is niet alleen een kans om je muzikale talent te laten horen, maar het biedt ook een unieke gelegenheid voor persoonlijke ontwikkeling. Het is een leerzame reis waarin je niet alleen optreedt voor een divers publiek, maar ook groeit als artiest en je handpan spel verder ontwikkelt.

In deze blog delen we waardevolle tips voor beginnende straatmuzikanten, om je ervaring zo succesvol en plezierig mogelijk te maken.

  1. Kies de Juiste Locatie:Het begint allemaal met de juiste locatie. Kies een plek met veel voetgangersverkeer, zoals drukke winkelstraten, pleinen, of parken. Zorg ervoor dat je op een plek staat waar mensen even kunnen stilstaan om te luisteren zonder de doorgang te blokkeren.
  2. Ken de Regels:Voordat je begint, is het cruciaal om de lokale regelgeving met betrekking tot straatmuziek te begrijpen. Sommige steden vereisen vergunningen, terwijl andere bepaalde gebieden specifiek toewijzen aan straatartiesten. Houd je aan de regels om eventuele problemen te voorkomen.
  3. Investeer in Draagbare Apparatuur:Maak gebruik van draagbare en batterijgevoede apparatuur om je geluid te versterken. Een compacte versterker kan het verschil maken in drukke omgevingen en ervoor zorgen dat voorbijgangers je muziek goed kunnen horen.
  4. Wees Voorbereid op Alle Weersomstandigheden:Het weer kan onvoorspelbaar zijn, dus zorg ervoor dat je voorbereid bent. Bescherming tegen regen en zon, comfortabele kleding en een stevige ondergrond voor je instrument zijn essentieel.
  5. Interactie met het Publiek:Maak oogcontact, glimlach en bedank mensen die stoppen om te luisteren, zelfs als ze niet doneren. Het opbouwen van een connectie met je publiek vergroot de kans dat ze blijven staan en genieten van je muziek.
  6. Speel Wat Je Voelt:Hoewel herkenbare nummers altijd goed werken, vooral met de handpan waar mensen dol op zijn, raden we aan om vooral in je eigen flow te spelen. Laat je passie en creativiteit de vrije loop en geniet van het spelen van muziek die je echt raakt.
  7. Creëer een Aantrekkelijke Presentatie:Maak je optreden visueel aantrekkelijk. Gebruik een kleed of banner met je artiestennaam en zorg dat je omgeving netjes en georganiseerd is. Een professionele uitstraling trekt meer aandacht.
  8. Heb een Manier om Donaties te Ontvangen:Maak het eenvoudig voor mensen om hun waardering te uiten met een eenvoudig te gebruiken manier om donaties te ontvangen. Een open gitaarkoffer, een bordje met je online betaalinformatie of zelfs QR-codes kunnen effectieve methoden zijn.

Conclusie:

Straatmuzikant worden vereist moed, maar het kan een lonende ervaring zijn. Met deze tips ben je goed op weg om je muzikale reis op straat tot een succes te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van elk moment van je straatoptredens!

 

Reach
Reach
2023-12-14
Very happy with the handpan from Handpan Studio Amsterdam. Awesome team with great musical knowledge and service.
Arek Kayhan
Arek Kayhan
2023-08-30
Na eerst een handpan gehuurd te hebben, heb ik er nu een gekocht! Ontzettend fijn geholpen door Deniz en Joris om tot de juiste keuze te komen. Nu aan de slag met hun online lessen. Aanrader!
Guido Zoomers
Guido Zoomers
2023-08-11
Beste Joris en Deniz, Dank jullie wel dat jullie enkele jaren geleden het lef hebben gehad om Handpan Studio te beginnen en ons gisteren te ontvangen. In 1997 liepen we door de oude binnenstad van Bern (Zwitserland), toen we voor het eerst het geluid hoorden van wat later een Handpan bleek te zijn. Op zoek naar waar het geluid vandaan kwam liepen we door de straatjes, totdat we uitkwamen bij een man die een Handpan bespeelde. Ademloos hebben we staan kijken en luisteren. Wauw…! Dat je als percussionist melodie kunt maken. Magisch. Vorig jaar hebben we bij jullie een workshop gevolgd. En gisteren waren wij (eindelijk) zover om er een aan te schaffen. Dank voor jullie luisterend oor, jullie goede observaties over welke handpan bij elk ons het beste past, jullie geduld en advies. Dit ging over veel meer dan feitelijk het verkopen van een handpan. Jullie passie voor dit instrument is voelbaar. Zo ook jullie passie om Handpan muziek en de magische momenten die je er mee kan creëren in de wereld te zetten. Hiermee kleuren jullie de wereld een beetje mooier. Dank jullie wel! Hartelijke groet, Guido & Evelien
Niels Zoomers
Niels Zoomers
2023-08-10
Mijn ouders zijn bij de workshop geweest en ze kwamen thuis met een super grote glimlach en een waanzinnige ervaring rijker. Daarna kwam er de wens om er een aan te schaffen. Daarvoor weer hier geweest. En wat een hulp kregen we. Ze nemen de tijd voor je en begeleide je als het ware naar de perfecte match. Thank guys!!!!!
Annemarie de Blois
Annemarie de Blois
2023-08-10
Ik heb net een prachtige handpan gekocht bij de Handpan Studio nadat ik eerst een maand eentje had uitgeprobeerd. De service is super. We werden getrakteerd op een ‘privé concert’ en mochten alle soorten handpannen uitproberen. Ik kreeg ook online lessen mee zodat ik al gericht de handpan kon uitproberen. De handpannen worden zelf in hun bedrijf gemaakt De klank is prachtig en vol. De kwaliteit is hoog! Het is precies de handpan voor mij! Dank je wel Joris voor de supergoede en fijne begeleiding bij het aanschafproces en, Deniz ook, voor je gastvrijheid! Ik ben superblij en tevreden!!
Holger Mandela
Holger Mandela
2023-07-12
Such a lovely studio, with a great atmosphere. Joris and his business partner where both very welcoming and gave me many possibilities and time to try different handpans. They both gave me really good advices and a lot of space to find the right handpan for me and to make the right decision, without pushing. You can feel it, that they are so passionate about the handpan. Beside there knowledege and amazing ability to play the handpan, they offer cool events related to the handpan, to create a handpan community. I highly recommend this place, if you are looking for a handpan.
caro clasina verwaal
caro clasina verwaal
2023-05-21
Vandaag een heerlijke handpan workshop gedaan bij Handpan Studio Amsterdam! Goed verzorgd met vegan lunch en fijne begeleiding op dit nieuwe instrument! Mijn vriendin en ik hebben de handpan meteen gehuurd voor tien dagen, dus to be continued 😎
Paul Ven
Paul Ven
2023-05-19
17 Juni een handpan workshop gehad in Eindhoven. Basis. Op het begin onwennig binnenkomen. Niet wetende wie wat doet. Er werd wel thee aangeboden. De ruimte was fijn. Nadeel dat eronder een fietsenmaker zit met een fietslift die nog wel eens stoort in de rust en uitleg. Ikzelf kan daar goed doorheen kijken en was voor mij niet direct een ster minder waard. Uitleg handpan door Deniz was super. Rustige man, duidelijk en goede vibe. Al met al leuke workshop maar had er zelf meer van verwacht. Dus de vier sterren komt mogelijk meer door mijn verwachtingen dan de hele opzet. Ga zo door!
Winkelwagen